Historie

Jiu Jitsu er en Japansk kampsport, der har sine rødder i samuraiens krigskunst.

Fra år 900 begynder vi fra skrevne kilder, at kunne stykke oplysningerne sammen om den japanske samurai og hans krigskunst, som under en bred betegnelse går under navnet ”Budo”, et udtryk der kan oversættes som krigskunst eller krigerens vej.

I kamp havde samurai-krigeren en række våben, som han ville anvende før han brugte jiu-jitsu. De våben var blandt andet hans sværd (katana), hans spyd og hans bue. Hvis han mistede sine våben i kamp, ville han anvende jiu-jitsu til sit forsvar, men hans forskellige kampmetoder skal ses som en helhed. Alle bevægelserne og de grundlæggende principper går igen både med og uden et sværd.

Gennem tiden ændrede samuraiernes rustninger sig, og det blev de ved med helt op til det moderne geværs opfindelse, hvorefter det ikke længere kunne svare sig at pakke sig ind i jern. Det har betydet at Jiu Jitsu-teknikkerne har udviklet sig, men de oldgamle principper og de grundlæggnede idéer bag bevægelserne og forsvarsteknikkerne er stadig de samme.

I dag inkluderer Jiu Jitsu alt lige fra slag og spark til kast og gulvkamp. Og idet jiu-jitsu både inkluderer stående og liggende kamp det et af de mest alsidige og mest fuldkomne systemer i dag.